Uncategorized

Animatievideo als boodschapper

Ingewikkelde boodschappen zijn soms gemakkelijker over te brengen met beeld dan met tekst. Zeker doelgroepen die weinig lezen of minder taalvaardig zijn bereik je makkelijker met een video of ander beeld, je kunt voor hen beter een video laten maken. Jongeren zijn opgegroeid met veel beeld, ook zij zijn vaak beter bereikbaar met beeld dan met tekst. Video kan worden ingezet voor veel doelen: als registratie van een evenement, als productvideo, als bedrijfsvideo en op privé-gebied kent iedereen de huwelijksvideo.

Animatievideo

Een bijzonder soort video is de animatievideo. Een animatievideo is heel geschikt om iets uit te leggen. Zo’n uitleganimatie kan bijvoorbeeld gebruikt worden voor ingewikkelde regelingen of ingewikkelde processen, zoals een reorganisatie. Het is eenvoudig om de huisstijl van je bedrijf aan te houden of je eigen logo in de animatie op te nemen. Dat soort dingen bespreek je met de vertegenwoordiger van het animatiebedrijf die de kennis en ervaring heeft om daar advies over uit te brengen.

Het productieproces van een animatievideo

Een goede start van het maken van een dergelijke video is het intakegesprek. Dat legt de basis voor het hele verdere productieproces. In dat eerste gesprek komen de wensen en mogelijkheden van jouw bedrijf en de videomaker aan de orde. Wat voor film moet het worden, wat is de boodschap, wat is de doelgroep en hoeveel gaat het kosten. Dat leidt tot een offerte en een beschrijving van de productie. Dan begint het creatieve proces. Er wordt een script en een storyboard gemaakt. Daar gaan dan illustratoren, filmers en geluidsmensen aan de slag.

VR animatie

Een bijzondere vorm van animatie is virtual reality animatie. Met deze vorm lijkt het alsof je er zelf bij bent. Voor een VR animatie is een speciale bril nodig. Door je hoofd te bewegen kijk je rond in de VR wereld net als in de echte wereld. Op deze realistische manier kun je sommige boodschappen nog beter overbrengen. In ieder geval heb je met een VR-animatie een product in huis waarmee je de concurrent verslaat.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.