Uncategorized

Bedrijfsfotografie als bijdrage aan succes

Om zakelijk succes te boeken heb je een heleboel vaardigheden en kennis nodig. Samen maakt dat je een goede ondernemer. Eén van de hulpmiddelen daarbij is bedrijfsfotografie. Wanneer je goede foto’s van je bedrijf en je producten hebt, dan ondersteunt dat je marketingboodschap, het geeft je bedrijf een professionele uitstraling en het vertelt meer dan jaarverslagen en rapporten. Er zijn heel veel momenten waarop je foto’s kunt laten maken, meer dan je nu misschien denkt.

Wat doet een bedrijfsfotograaf

Een bedrijfsfotograaf is gespecialiseerd in het fotograferen van bedrijven en bedrijfsactiviteiten. Dat betekent dat hij of zij een goed gevoel heeft voor de commerciële eisen die aan de foto’s voor jouw bedrijf worden gesteld, dat hij of zij kan aansluiten bij de sfeer van je bedrijf, de huisstijl kent en zich heeft verdiept in je bedrijf. Een bedrijfsfotograaf voelt zich overal thuis en maakt makkelijk contact. Er kunnen algemene foto’s van je bedrijf en je werknemers gemaakt worden voor op de bedrijfssite en de sociale media. Je kunt ook van specifieke activiteiten of evenementen foto’s laten maken. Een jubileum, een personeelsuitje, de lancering van een nieuw product, er zijn heel veel momenten waar je graag goede foto’s van wilt hebben.

Wat bespreek je met de fotograaf

Wil je foto’s laten maken voor je bedrijf, bedenk dan eerst goed waar je ze voor wilt gebruiken. De fotograaf heeft vast zelf ook wel ideeën, maar zorg dat je ook zelf weet wat je wilt. Bekijk wat je uit wilt geven en wat je daar concreet voor wilt laten doen. Wanneer je tot overeenstemming bent gekomen, laat dan een offerte opstellen waarin gedetailleerd staat wat jullie overeen zijn gekomen. Vergeet niet te bespreken hoe lang je de foto’s mag gebruiken, of je ze mag hergebruiken of dat daar toestemming voor nodig is van de fotograaf. Dat heeft allemaal invloed op de prijs, maar ook op de manier waarop jij de foto’s kunt gebruiken.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *