Uncategorized

Een bedrijfsvideo is onmisbaar

Tegenwoordig is het werken met beeld en vooral ook bewegend beeld, zoals een bedrijfsvideo, onmisbaar voor het bedrijfsleven. Je kunt video en film op verschillende manier inzetten. Meestal wordt er een algemene film gemaakt over het bedrijf, de producten en werkzaamheden. Die kan worden ingezet voor veel doeleinden: voor nieuwe werknemers, als marketinginstrument of als intro bij bijeenkomsten. Maar ook voor en van speciale gelegenheden kun je een film laten maken. Veel mensen vinden beeld aantrekkelijker dan tekst, een bedrijfsvideo kan je helpen meer mensen te bereiken, zowel buiten als binnen je bedrijf.

Wat zijn de mogelijkheden

Als basis kun je een algemene video over je bedrijf laten maken. Een speciale video voor het werven van personeel kan ook heel goed werken, zeker wanneer je jonge werknemers probeert te trekken. Zijn ze eenmaal bij je in dienst getreden, dan kun je veel baat hebben bij een introductiefilm over je bedrijf. Samen met een rondleiding en gesprekjes of presentaties van een aantal medewerkers kun je een mooie introductiedag samenstellen. Maar er zijn meer mogelijkheden voor corporate video. Breng je regelmatig een nieuw product uit? Ook daarover kun je een filmpje laten maken, de video gaat op je website, de link kan meegestuurd worden met het persbericht of andere mailings.

De beste keus

Denk eerst zelf goed na over je wensen en mogelijkheden. Over het budget dat je ter beschikking hebt en waar je een bedrijfsvideo voor wilt inzetten. Vraag eens bij collega’s of ze er ervaring mee hebben of kijk eens online wat er zoal mogelijk is. Na die eerste oriëntatie kom je beter beslagen ten ijs wanneer je in gesprek gaat met een videograaf of filmbedrijf. Vraag meerdere offertes, ga met meerdere bedrijven in gesprek en neem de tijd om je keuze te maken. Het is niet onmogelijk dat je met het bedrijf van je keuze een lange relatie gaat opbouwen. Het heeft voordelen om een vast bedrijf te hebben om mee te werken. Ga dus niet te snel in zee met de eerste de beste.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *