Uncategorized

Wat doet een verloskundige?

Een verloskundige begeleidt je zwangerschap en de bevalling. De verloskundige maakt echo’s, meet je bloeddruk en gewicht en stelt vragen. Zijn er bijvoorbeeld erfelijke afwijkingen in de familie? Moet er ergens rekening mee worden gehouden bij de inwendige onderzoeken? Je hoeft hier geen antwoord op te geven, maar het kan wel verstandig zijn. De verloskundige zal je advies geven over voeding en je leefstijl en in de gaten houden of de zwangerschap goed verloopt. Ze bespreekt de bevalling en jouw wensen met je en kan zorgen voor een doorverwijzing naar de gynaecoloog als dat nodig is. De bevalling zal begeleid worden door de verloskundige tenzij er sprake is van een medische indicatie. Tijdens de bevalling houdt ze de gezondheid van de baby en van jou in de gaten en biedt ze ondersteuning tijdens de weeën.  

Zelf een verloskundige kiezen

Je mag zelf kiezen bij welke verloskundige je terecht wilt. Bij de verloskundige in Rotterdam Zuid weet je zeker dat je kiest voor een ervaren en behulpzame verloskundige. Als je zwanger bent gebeurt en verandert er veel. Het is dan natuurlijk erg fijn dat je kunt terugvallen op een persoonlijke maar zeker ook professionele ondersteuning. Er is beschikking over ervaren verloskundigen en echoscopisten. Je kunt hier dan ook terecht voor een geslachtsbepaling Rotterdam er achter te komen of je een jongen of meisje verwacht. Door middel van moderne apparatuur kom je er snel achter welk geslacht je baby heeft.

Hoe kies je een goede verloskundige?

Dus ben je op zoek naar verloskundigen? Let dan op de volgende dingen: Kijk waar je je prettig voelt, lees reviews of vraag naar ervaringen van vrienden en familie. Vraag bij je zorgverzekeraar na of de verloskundige vergoed wordt, soms wordt er maar 75% vergoed. En kom je erachter dat je toch de verkeerde verloskundige hebt gekozen? Je kunt altijd kiezen voor een andere verloskundige. Zo weet je zeker dat je je prettig voelt tijdens je zwangerschap.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.