Uncategorized

Wat voor eten geef je als je kind een jaar oud is?

Op de leeftijd van één jaar wordt jouw kind niet langer als een baby gevoed, omdat het er eindelijk klaar voor is om als een volwassene te eten. Ook al is je kind volwassen geworden, het is belangrijk te onthouden dat hij of zij nog kwetsbaar is en dat je eten kind 1 jaar moet respecteren. Zo kunt je jouw baby gezond houden en hem precies geven wat hij nodig heeft.

De juiste textuur

Als je baby een jaar oud is, zal zijn voeding niet meer alleen afhankelijk zijn van puree. Je wilt je kind hier niet te lang aan laten wennen, want na verloop van tijd zal hij eraan gewend raken en geen andere texturen meer willen uitproberen. Je als je kind een jaar is, beginnen met jouw baby zacht voedsel te geven dat in kleine stukjes is gesneden. Begin met de introductie van goed gekookte groenten, zoals avocado, wortelen en geraspte groenten. Overweeg ook om je kind mals vlees en vis te geven. Eieren, tofu en pasta zijn ook nieuwe recepten om jouw eenjarige voor te schotelen. Als eten kind 1 jaar bestek nodig heeft, aarzel dan niet om je baby de lepel te laten gebruiken. Dit zal jouw baby meer onafhankelijkheid geven en hem helpen zijn motoriek te ontwikkelen.

Te vermijden voedingsmiddelen

Denk niet dat alleen omdat je baby een jaar is, hij kan eten zoals jij. Bij het kiezen van eten voor een kind van 1 jaar, moet je voorzichtig zijn met voedsel dat risico's heeft. Je moet oppassen dat je jouw baby geen harde, ronde of kleverige voedingsmiddelen geeft, zoals noten, pinda's of harde groenten. Geef je baby geen popcorn, kaasstengels of kleverig snoep. Bovendien, voor eten kind 1 jaar, moet je oppassen voor voedsel dat je baby kan vergiftigen. Deze omvatten rauwe vis, rauwe eieren en sojascheuten.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.